KIRIKKALE
25°
01:9

Yatsı'ya Kalan Süre

Düzensiz Göçle Mücadele için Kırıkkale’de toplandılar

Düzensiz Göçle Mücadele 7.Bölge Koordinasyon Toplantısı Kırıkkale’de yapıldı. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, kimsenin vatanını bilerek ve isteyerek terk etmeyeceğini dile getirdi.


9 İLİN VALİSİ KIRIKKALE’DE BULUŞTU
Düzensiz göçle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla 7. Bölge kapsamında Kırıkkale’de Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce Eskişehir Karabük, Kırşehir, Zonguldak illerinin Valileri, İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları, İl Göç İdaresi Müdürlerinin katılımı ile Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı’nın yedincisi yapıldı.

KOLLUK KUVVETLERİ ÖNEMLİ GÖREV YAPIYOR
Kırıkkale Valiliğinin ev sahipliğinde Mersan Congresscenter’da yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Silaha adını veren Türkmen şehri, Kırıkkale'mizde sizleri ağırlamaktan büyük keyif duyuyoruz. İlimizde misafir ettiğimiz göçmenlere yönelik kolluk kuvvetlerimiz ve İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalara büyük önem taşıyor.”

YAŞAM HAKLARI ELLERİNDEN ALINMIŞ İNSANLAR VAR
“Bu görevi ifa ederken kolluk kuvvetlerimiz ve İl Göç İdaremize hep şunu tembih ediyoruz. Kimse vatanını isteyerek terk etmiyor. Zorlu şartları ve ölümü göze alarak bir yolculuğa çıkıyorlar. Kendi yaşadıkları yerde yaşam hakkı ellerinden alınmış nice insanımız var. Bütün mücadelemizi, sahadaki bütün çalışmamızı da bu tembihte bulunarak yapmaları yönünde yönlendirme yapıyoruz.” dedi.

GAZZE İÇİN SESİNİ ÇIKARTAN TEK ÜLKEYİZ
Aziz milletimiz dünyaya nizam vermek için yaratılmış bir millet. Gerek ümmet coğrafyasında, gerek soydaş coğrafyada hatta ve hatta gayrimüslim coğrafyada bile adaleti ve hoşgörüyü getirsinler diye mazlum olanların beklediği özlediği bir millet. Bunun en somut örneği de bugün Gazze'de şehit edilen onlarca dindaşımız varken sesini çıkartabilen tek ülkeyiz. İnşallah bu şiarla yol yürüyeceğiz.” dedi.

MAZLUMLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Programda konuşma yapan Koordinatör Ankara Valisi Vasip Şahin “Değerli arkadaşlar. Bölge toplantımızın yedincisini yapıyoruz. Toplantımızın ana fikri, ana teması düzensiz göçle ile mücadelenin iller arasındaki koordinasyonunu sağlamak.” dedi. On ilimizde yaşayan göçmenler hakkında genel bilgiler vererek konuşmasına devam eden Şahin “ Bunlar kendilerinden çok isteyerek çok arzulayarak gelmiş insanlar değil.”

ANADOLU, ANA KUCAĞI OLMUŞ
“Kimisi savaş nedeniyle can güvenliğini sağlamak, kimisi geçim nedeniyle, kimisi ekonomik sebeple bulundukları ülkelerini, yörelerini, memleketlerini terk etmek zorunda kalan insanlar. Dolayısıyla bunlara en azından insani noktada elimizden geleni yapmak durumundayız. Ve bu ülkenin tarihinde ve geleneklerinde, kültüründe garibe mağdura, mazluma, yolda kalmışa yardım etmek gibi ulvi bir haslet var. Bu nedenle bu coğrafya ismi üzerinde Anadolu, ana kucağı olmuş. Bugün böyle, yarın da böyle olmaya devam edecek. “ dedi.

GÖÇMENLERE KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK
Yüzyılın afeti 6 Şubat tarihinde ülkemizde yaşanan depreme değinerek sözlerine devam eden Şahin, “Yasal sınırlar içerisinde ve kurallar dahilinde gelen göçmenlere kapımızı açtık. Onlara her türlü yardımı, desteği, kendi kuralları içerisinde veriyoruz ama yasa dışı düzensiz bir şekilde ve bizim kendi plan ve programlarımızı ihlal edecek altüst edecek şekilde gelişlere karşı tedbir aldık.” dedi. Ankara İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Havuz ve Sınır Dışı İşleri Dairesi Başkanı Ahmet Küçükikiz’in bilgilendirme sunumlarının ardından Ankara Valisi Vasip Şahin’in moderatörlüğünde toplantının genel değerlendirilmesinin yapılmasının ardından toplantı sona erdi.

Haber:Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Türk Yapı’nın satışa sunduğu imarlı arsaların yolları açıldı 

İlginizi Çekebilir

Korumalı futbol müsabakaları başladı 

İlginizi Çekebilir

Flight Simulator oyununda Kırıkkale yer aldı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

38328

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171